Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich bezighoudt met de problemen ten gevolge van kanker of van de medische behandelingen van kanker (chirurgie, radiotherapie, chemotherapie, hormoontherapie, immunotherapie). U kunt bij ons terecht voor advies, voorlichting, behandeling en begeleiding met als doel de gevolgen van kanker en kankerbehandelingen te beperken en/of te voorkomen en te verlichten.

Gezondheidsproblemen

U kunt door maar ook ten gevolge van kanker te maken krijgen met diverse gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, pijn, ademhalingsproblemen, verminderde spierkracht, conditieverlies en huidveranderingen. De oncologiefysiotherapeut is op de hoogte van de behandelingen voor alle vormen van kanker en kent de gevolgen en bijwerkingen van de behandelingen in het bijzonder met betrekking tot het bewegend functioneren.

Behandelmethode

Oncologiefysiotherapie bestaat uit bijvoorbeeld oefentherapie zoals kracht- en conditietraining, ademhalingsoefeningen, behandelingen ter ontspanning en vermindering van pijn en balansoefeningen. In overleg met u worden de behandeldoelen bepaald.

Meer informatie

Marijke de Vries is in onze praktijk de Oncologiefysiotherapeut. U kunt haar bereiken op telefoonnummer 0251-313040. Ook kunt u voor meer informatie terecht op de volgende websites:

www.oncofysiomk.nl

www.nvfl.nl

Oncologie Fysiotherapie Midden Kennemerland