Medisch Fitness Training

Sporten op verantwoorde wijze. Dat is de basis voor onze Medisch Fitness Training voor mensen die hun lichamelijke conditie willen verbeteren of op peil willen houden onder deskundige begeleiding. Het unieke van Medisch Fitness is verantwoord trainen via een goed afgestemd programma. Omdat u begeleid wordt door een fysiotherapeut kunt u rekenen op deskundige voorlichting, advisering, training en ondersteuning.

U traint in groepsverband met een individueel programma. Uw vorderingen worden regelmatig geëvalueerd en wanneer nodig wordt uw trainingsprogramma aangepast. Tijdens het sporten draagt u een hartslagband en gedurende de training is er constant een fysiotherapeut aanwezig om u te begeleiden, het oefenschema zonodig aan te passen en de gezamenlijke activiteiten te coördineren. Door deze individuele aanpak proberen we uw veiligheid zo goed mogelijk te garanderen.

Op maat

Aan de hand van een intake zal worden vastgesteld hoe uw trainingsprogramma eruit zal gaan zien. Dit doen we naar aanleiding van uw persoonlijke trainingsdoelstelling en door het afnemen van een aantal tests die uw spierkracht, lenigheid, vetpercentage en uithoudingsvermogen meten. Daarnaast wordt het trainingsprogramma zorgvuldig aangepast aan eventuele klachten. U krijgt dan gerichte instructies hoe u het beste met uw klachten kunt trainen. Het gehele trainingsprogramma wordt dus samengesteld naar uw wensen en afgestemd op uw mogelijkheden.

Voor wie is Medisch Fitness bedoeld

  • voor iedereen die gezond wil bewegen
  • iedereen met klachten (bijv. rug, knie, nek of andere gewrichten) die na de revalidatieperiode functioneel willen doortrainen
  • senioren
  • sporters die willen revalideren na een blessure of hun prestatieniveau willen verhogen
  • specifieke patiënten groepen zoals astma-, hartpatiënten en diabetici die willen sporten onder persoonlijke deskundige begeleiding

Meer informatie

Neemt u gerust contact op met een van de trainers: Anita Mooij, Marijke de Vries, Onno van de Starre of Marc Eeltink. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0251-313040.